• A múlt vasárnap egyházmegyei presbiteri konferencia volt a fehérgyarmati református templomban. Gyülekezetünket öt presbiter és egy lelkipásztor képviselte.
 • Szatmári Református Templomok címmel a reformáció 500. évfordulójának jubileumi kiállítása nyílt meg a Fehérgyarmati Városi Galériában. A kiállítás október 16-ig tekinthető meg.
 • A Mátészalkai Református Énekkar ma délután 5 órától tart próbát az újtelepi közösségi házban.
 • Hétfőn este 6 órakor nőszövetségi óra lesz a gyülekezeti teremben, melyre szeretettel hívjuk a nőtestvéreket.
 • Kedd délután 5-től tartjuk a gyülekezeti bibliaórát.
 • Felnőtt konfirmációi képzés indul ismét gyülekezetünk közösségében. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik református hitünkről mélyebb ismereteket kívánnak szerezni, és a felkészülés végén szeretnének hitvallást tenni, hogy gyülekezetünk úrvacsorázó közösségében is részt vehessenek. Az első alkalom október 10-én, kedd este 6-tól lesz a gyülekezeti teremben.
 • Szerda este 6 órától A magyar reformátorok címmel Pótor László nyírmeggyesi református lelkipásztor tart előadást a Mátészalkai Kulturális Központban. A belépés ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket.
 • Csütörtök délelőtt 10-re Életadó Körre hívjuk a kismamákat és kisgyermekes anyukákat a gyülekezeti terem játszóházába.
 • Pénteken fél 3-ra kátéórára várjuk a konfirmandusokat.
 • Vasárnap reggeli imaközösségünk 9.25-től kezdődik az Agapé irodában.
 • A gyermek- és felnőtt istentisztelettel egy időben tartjuk a Templom-ovit a gyülekezeti terem játszóházában a 2-7 év közötti gyermekek számára.
 • Október hónapban a templombelsőben régészeti kutatásokra kerül sor, amelyek a felújítási munkákat készítik elő. Olyan férfitestvérek jelentkezését várjuk, akik önkéntes munkával hozzá tudnak járulni a kutatáshoz. Régészek irányítása és felügyelete mellett végzett földmunkáról van szó. Aki tud segíteni, kérjük, hogy névvel, telefonszámmal, és az általa felajánlható napok számával jelentkezzen a gyülekezet gazdasági hivatalában személyesen vagy telefonon (+36(44)311-022). A feltárási munkálatok kb. 10 napig tartanak, és naponta 4-5 kisegítő munkaerőre van szükség. Gyülekezetünk számára az önkéntes munka jelentős költségmegtakarítást jelent, így nagyobb összeg fordítható a felújításra. A régészeti ásatások miatt a jövő vasárnaptól (október 15!) előreláthatólag 4 héten keresztül a Kossuth téri római katolikus templomban tartjuk istentiszteleti alkalmainkat!
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Gyülekezetünk honlapján folyamatosan megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók. Honlapunk címe: refmateszalka.hu
 • Megtalál minket a Facebookon is, keresse a Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség közösségi oldalát!

Eltemettük:

 • Lőrincz Lászlót 54 évesen a Zöldfa útról.

Elhunyt:

 • Lajti Károlyné Szabó Erzsébet 66 évesen a Hősök teréről. Temetése csütörtökön 2 órakor lesz. Isten adjon a gyászolóknak Szentlelke és a mi szeretetünk által vigasztalást.

Az Évfolyamok Vasárnapja programunk keretében szeretettel köszöntjük a gyülekezetben a Kálvin iskola 8. évfolyamának osztályfőnökeit, Pótorné Jäger Krisztina és Bodó Erzsébet pedagógusokat, az évfolyam tanulóit, a kedves szülőket, családtagokat, valamint az iskola dolgozóit. Fogadjuk szeretettel a nyolcadikosok szolgálatát.


PRESBITERVÁLASZTÁS – 2017

A presbiterjelöltek személyére a Presbiteri Jelölő- és Választási Bizottság tagjainál lehetett javaslatot tenni, illetve a bizottság tagjai megkérdezték a jelölteket, hogy vállalják-e a jelölést. A Választási Bizottság zárt üléseken titoktartási kötelezettséggel tárgyalta a beérkezett jelöléseket, amelyekből a Presbitérium a múlt vasárnap állította össze a jelöltlistát.

A Presbitérium meghatározta a VÁLASZTÁS MENETRENDJÉT is, amelynek főbb határidői a következők: szeptember 3. – a Választási Bizottság eskütétele, szeptember 28. – a Jelölő Bizottság átadja a főgondnokra, presbiterekre, pótpresbiterekre vonatkozó javaslatát a Presbitériumnak,  október 15. – a jelöltek bemutatása, a választói közgyűlés helyének és napjának első kihirdetése, október 22. – a jelöltek bemutatása, a választói közgyűlés helyének és napjának második kihirdetése, október 29.az egyházközségi presbiterválasztó közgyűlés időpontja.


A régészeti ásatások miatt a jövő vasárnaptól (október 15!) előreláthatólag 4 héten keresztül a Kossuth téri római katolikus templomban tartjuk istentiszteleti alkalmainkat!