• A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Szatmári Református Egyházmegye Generációközi Találkozóra hívja a szatmári református gyülekezetek tagjait ma délután 3 órára a Kertvárosi Református Egyházközség északi templomába. A program előadója lesz Dr. Fekete Károly püspök.
 • A Mátészalkai Református Énekkar ma délután 5 órától tart próbát az újtelepi közösségi házban.
 • Kedd délután 5-től tartjuk a gyülekezeti bibliaórát.
 • Felnőtt konfirmációi képzés indult ismét gyülekezetünk közösségében. Továbbra is szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik református hitünkről mélyebb ismereteket kívánnak szerezni, és a felkészülés végén szeretnének hitvallást tenni, hogy gyülekezetünk úrvacsorázó közösségében is részt vehessenek. A második alkalom október 18-án, szerda este 6-tól lesz a gyülekezeti teremben.
 • Csütörtök délelőtt 10-re Életadó Körre hívjuk a kismamákat és kisgyermekes anyukákat a gyülekezeti terem játszóházába.
 • Pénteken fél 3-ra kátéórára várjuk a konfirmandusokat.
 • Október 20-án, pénteken délután 2 órától tartja a Kálvin iskola Őszi Családi Napját az intézmény udvarán. A családi nap végén, délután 5 órától a Reformáció 500 országos programsorozathoz kapcsolódva zenés-fáklyás felvonulás lesz, amely az iskola udvarától a színházig tart. A menetbe a Kálvin iskolánál lehet becsatlakozni saját világító eszközökkel, illetve fáklyával, amit a helyszínen 500 Ft-ért lehet megvásárolni korlátozott számban.
 • Szintén október 20-án, pénteken délután 3-tól a Kálvin téren jubileumi fa elültetésére kerül sor ünnepi műsor keretében, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket.
 • Vasárnap reggeli imaközösségünk 9.25-től kezdődik az Agapé irodában.
 • A gyermek- és felnőtt istentisztelettel egy időben tartjuk a Templom-ovit a gyülekezeti terem játszóházában a 2-7 év közötti gyermekek számára.
 • A régészeti ásatások miatt mától (október 15!) előreláthatólag 4 héten keresztül a Kossuth téri római katolikus templomban tartjuk istentiszteleti alkalmainkat! Továbbra is olyan férfitestvérek jelentkezését várjuk, akik önkéntes munkával hozzá tudnak járulni a kutatáshoz. Régészek irányítása és felügyelete mellett végzett földmunkáról van szó. Aki tud segíteni, kérjük, hogy névvel, telefonszámmal, és az általa felajánlható napok számával jelentkezzen a gyülekezet gazdasági hivatalában személyesen vagy telefonon (+36(44)311-022). A feltárási munkálatok várhatóan 2-3 hétig tartanak, és naponta 4-5 kisegítő munkaerőre van szükség. Holnap, vagyis hétfőn délelőtt 9-re várjuk az első önkéntes segítőket. Földműves szerszámot lehet hozni, de korlátozott számban mi is tudunk biztosítani.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Gyülekezetünk honlapján folyamatosan megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók. Honlapunk címe: refmateszalka.hu
 • Megtalál minket a Facebookon is, keresse a Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség közösségi oldalát!

Eltemettük:

 • Lajti Károlyné Szabó Erzsébetet 66 évesen a Hősök teréről. Isten adjon a gyászolóknak Szentlelke és a mi szeretetünk által vigasztalást.

 

PRESBITERVÁLASZTÁS – 2017

Gyülekezetünk Presbitériuma a 2017. október 1-jén megtartott gyűlésén állította össze a jelöltlistát:

 FŐGONDNOK-JELÖLT:

 1. GAÁL GEDEON DR.

PRESBITER-JELÖLTEK:

 1. BAKTI ZSOLT
 2. BALOGH FERENC
 3. BALOGH LEHEL KÁROLY
 4. BERECZKY KÁLMÁN DR.
 5. CSAJBÓK ATTILA
 6. CSIZMADIA JÓZSEF
 7. DÁVID FERENC
 8. GAÁL GEDEON DR.
 9. HORVÁTH ILONA
 10. JÓZSA CSABA
 11. JÓZSA ILONA DR.
 12. KINCSES IMRE
 13. KOLTAI TAMÁS
 14. KOVÁCS ZOLTÁN
 15. MÁTÉ IRÉN DR.
 16. SAJTOS LÁSZLÓNÉ
 17. SZÁSZI ISTVÁN DR.
 18. SZATHMÁRI LAJOS
 19. TÓTH ZOLTÁN
 20. ZUN MIKLÓSNÉ

PÓTPRESBITER-JELÖLTEK:

 1. BALOGH RÓBERT
 2. BODÓ BÉLA
 3. CSAJBÓKNÉ KOMLÓSSY ERZSÉBET
 4. KUTASI GABRIELLA
 5. SZABÓ ATTILA IFJ.
 6. TÁRKÁNYI JÓZSEF

A Presbitérium meghatározta a VÁLASZTÁS MENETRENDJÉT is, amelynek főbb határidői a következők: szeptember 3. – a Választási Bizottság eskütétele, szeptember 28. – a Jelölő Bizottság átadja a főgondnokra, presbiterekre, pótpresbiterekre vonatkozó javaslatát a Presbitériumnak,  október 15. – a jelöltek bemutatása, a választói közgyűlés helyének és napjának első kihirdetése, október 22. – a jelöltek bemutatása, a választói közgyűlés helyének és napjának második kihirdetése, október 29.az egyházközségi presbiterválasztó közgyűlés időpontja.

A régészeti ásatások miatt mától (október 15!) előreláthatólag 4 héten keresztül a Kossuth téri római katolikus templomban tartjuk istentiszteleti alkalmainkat!