• Mai istentiszteletünkön kereszteltük Kiss Marcellt, Kaszonyi Tímea és Kiss Csaba első gyermekét az Október 23. térről. Keresztszülei: Kaszonyi Zoltán és Bökényi Andrea. Isten áldja meg gyülekezetünk legifjabb tagjának és szeretteinek az életét!
 • Hétfőn 18 órától nőszövetségi alkalomra hívjuk nőtestvéreinket.
 • Kedden 17 órától tartjuk a gyülekezeti bibliaórát.
 • Csütörtök délelőtt 10-re Életadó Körre várjuk a kismamákat és kisgyermekes anyukákat a megújult kismama-klubba (az Agapé iroda korábbi helyén).
 • Péntek délután 14.30-ra a konfirmandusokat várjuk szeretettel kátéórára.
 • A templombelső falkutatási munkálatai miatt továbbra is a színházteremben tartjuk istentiszteleteinket vasárnap délelőttönként 10 órától. A gyülekezet nevében szeretnénk megköszönni a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Szinház, illetve Buzogány Béla színművész-igazgató úr befogadó szeretetét!
 • Autóbusz-kirándulást szervezünk Erdélybe június 20-24-ig (szerda reggeltől vasárnap estig), Szilágylompért, Medgyes, Berethalom, Székelyudvarhely, Madarasi Hargita, Segesvár, Négyfalu, Sinaia, Barcarozsnyó, Törcsvár (Drakula vár), Prázsmár, Kézdivásárhely, Gelence, Szászhermány, Brassó, Kerc, Gyulafehérvár útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000 Ft.-/fő, amely tartalmazza a félpanziós négy éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint az utazás költségeit. A belépőkre a részvételi díjon kívül személyenként 10.000 Ft.- szükséges. Jelentkezni névvel, címmel és telefonszámmal a Kossuth téri gazdasági hivatalban lehet 20.000 Ft.- előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Érdeklődni a +36(44)311-022-es telefonszámon lehet.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Gyülekezetünk honlapján megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók.

Honlapunk címe: www.refmateszalka.hu

 • Szeretettel ajánljuk AGAPÉ Házi Segítségnyújtó Szolgálatunkat mindazoknak, akik mindennapi önálló életvitelük fenntartásában szívesen fogadnának el szakembereinktől segítséget. Munkatársaink szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére az összevont gazdasági és szociális irodában személyesen, vagy a +36(44) 311 022-es telefonszámon, munkanapokon 8-16 óráig.
 • Az adóbevallások időszaka van, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa adója 1-1%-ával a „Kálvin János Református Általános Iskoláért” Alapítványt, illetve a Magyarországi Református Egyházat!

Az Alapítvány adószáma: 18145168-1-15, az egyház technikai száma:0066. A támogatáshoz szükséges nyomtatványt a kijáratoknál is megtaláljuk. Május 22-ig az interneten is rendelkezhetünk adónk 1%-ának felajánlásáról. A magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni. Az egyházak részére még nullás adóbevallás esetén is érdemes az 1%-ról rendelkezni, mivel az egyházak kiegészítő támogatása a rendelkező magánszemélyek száma alapján történik, így a nulla forintról történő rendelkezés is növeli az adott egyház részére juttatott állami támogatás összegét. Nagy változást hozott az idei egyszázalékos adófelajánlásban egy törvényváltoztatás is, melynek fontos eleme, hogy amennyiben felajánljuk az egyháznak adónk 1%-át, akkor a jövőben nem kell fáradni vele, mert az visszavonásig érvényes.

Eltemettük:

 • Hézser Lajos nyugalmazott református lelkipásztort 92 éves korában. Hosszú szolgálati ideje alatt több anyaországi és határon túli gyülekezetet is pásztorolt. Nyugdíjas éveinek jelentős részét városunkban töltötte. Búcsúztatása Vásárosnaményban volt.

Elhunyt:

özv. Belényesi Andrásné Ari Zsuzsanna asszonytestvérünk 88 éves korában a Mátyás Király utcából. Temetése hétfőn 13 órakor lesz. Isten adjon a gyászolóknak Szentlelke és a mi szeretetünk által igaz vigasztalást!