• Gyülekezetünk szervezésében a múlt hétvégén 50 fő részvételével a Partiumban jártunk. A gyülekezet kirándulócsoportja ebben az évben másodszor indult el, hogy megismerje a történelmi Magyarország határon kívül rekesztett részeit. Az utóbbi időben évente kétszer is sikerült eljutni a Székelyföldre. Egy kicsit mindig többen vagyunk, mert a barátok barátai is velünk jönnek. A legutóbbi alkalommal Szatmár és Máramaros megye nevezetességeit, érdekességeit tekintettük meg kitűnő idegenvezetőnk, Nagy Béla pedagógus vezetésével, aki kedves feleségével együtt minden alkalommal önzetlenül, Erdély és Partium bemutatása iránti mély elkötelezettséggel veszi ki a részét a precíz szervezésből és a csoport vezetéséből. Köszönjük munkájukat, Koroknay Zoltán sofőrünknek pedig a biztos kormányzást; és a vidám együttlét élményét mindazoknak, akikkel együtt lehettünk! Minden ilyen közös kimozdulás egy kicsit jobbá és boldogabbá tesz bennünket, mert – egy nagyon régi tibeti bölcsesség szerint – ahol szeretjük egymást, és ahol szeretnek minket, az a hazánk!
 • Egyházközségünk Presbitériuma október 1-jén gyűlésezett. A Presbitérium a templomfelújítás II. ütemére kiírt közbeszerzési eljárást eredményessé nyilvánította, illetve felhatalmazta az Elnökséget a Vállalkozási Szerződés aláírására a nyertes Art-Vital Építőipari Kft-vel.
 • A Mátészalkai Református Énekkar madélután 17 órakor tart próbát az újtelepi közösségi házban.
 • Hétfőn 18 órától nőszövetségi gyűlés lesz a gyülekezeti teremben, melyre szeretettel hívjuk a nőtestvéreket.
 • Kedden 17 órakor tartjuk a gyülekezeti bibliaórát.
 • A felnőtt konfirmációi alkalmak szerdánként 18 órától vannak a gyülekezeti teremben.
 • A kismamák, anyukák és kisgyermekeik számára hetente tartott Életadó Körünk csütörtökönként 10 órakor kezdődik a parókiaudvar játszóterén, rossz idő esetén az új játszószobában.
 • Pénteken fél 3-ra várjuk a konfirmandusokat kátéórára.
 • A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma október 12-én, pénteken 17.30 órától táncos-zenés Ünnepi Gálaműsort rendez a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban, amelyre gyülekezetünk minden tagját szeretettel várják. A belépés ingyenes. A részletes programot a kiadott hirdetésekben találjuk.
 • Vasárnap reggeli imaközösségünk 9.25-től kezdődik az Agapé irodában.
 • Gyermek-istentiszteletünk a felnőtt istentisztelettel egy időben, 10 órakor kezdődik a gyülekezeti teremben. Az istentisztelet idején a 2 és 5 év közötti gyermekek számára gyermekmegőrzést biztosítunk.
 • Létrehoztuk a Dalos Magyar Hitvallók közösségét. Még bekapcsolódhatnak jó énekhangú, magyar-lelkű keresztyén testvérek, akik szívesen énekelnének velünk magyar szerzőktől származó református énekeskönyvi énekeket, és olyan magyar népdalokat, amelyek népünk hitének kristálytiszta bizonyságai. Az alkalmakat kéthetente, minden páros hét hétfőjén tartjuk 18 órától a gyülekezeti teremben, Becseiné Kató Anikó vezetésével. A legközelebbi találkozás október 15-én lesz.
 • Mához 3 hétre, október 28-án a reformáció és az őszi hálaadás jegyében leszünk együtt úrvacsorai közösségben, és ugyanezen a délutánon kerül sor a Reformáció Emléknapi ünnepségre, amely az idén 30. alkalommal kerül megrendezésre. A részletes programot a kiadott hirdetésekben olvashatjuk.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Szeretettel ajánljuk AGAPÉ Házi Segítségnyújtó Szolgálatunkat mindazoknak, akik mindennapi önálló életvitelük fenntartásában szívesen fogadnának el szakembereinktől segítséget. Munkatársaink szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére a gazdasági és szociális irodában személyesen, vagy a +36(44) 311 022-es telefonszámon, munkanapokon 8-16 óráig.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon.

Az Évfolyamok Vasárnapja program keretében szeretettel köszöntjük gyülekezetünkben a Kálvin János Református Általános Iskola 8. évfolyamának tanulóit, osztályfőnökeiket Győrfiné Herman Katalin és Kisgyörgyné Bakos Noémi pedagógusokat, a kedves szülőket és családtagokat, valamint az iskola pedagógusait és dolgozóit. Isten áldja meg a nyolcadikosok szolgálatát! Bizonyságtételük címe: Út, ahol járunk.