• Az elmúlt héten szombaton gyülekezetünk nőszövetsége Egyházkerületi Nőszövetségi Konferencián vett részt Debrecenben.
 • Hétfőn 18 órától tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók éneklő alkalmát a gyülekezeti teremben.
 • Az Agapé Házi Segítségnyújtó Szolgálat március havi szakmai és személyiség-fejlesztő szupervíziós értekezlete kedden 13 órától lesz a gyülekezeti házban.
 • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
 • A kismamák, anyukák és kisgyermekeik számára tartott Életadó Körünk csütörtökön 10 órakor kezdődik a játszószobában.
 • Péntek délután 14.30-kor kátéórára várjuk a konfirmandusokat. A konfirmációi fogadalomtételre április 14-én, a virágvasárnapi istentiszteleten kerül sor.
 • A templombelső felújítás ideje alatt a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház első emeleti Szalkai László termében tartjuk az istentiszteleteinket a megszokott időben, délelőtt 10 órától. A gyermek-istentisztelet helyszíne a Szalkai László terem melletti számú tanterem. Kérjük a szülőket, hogy oda vigyék majd gyermekeiket. Hálás szívvel köszönjük a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház, valamint Buzogány Béla színművész-igazgató úr befogadó szeretetét!
 • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Jelentkezni névvel, címmel, telefonszámmal és az utasbiztosításhoz szükséges egyéb adatok megadásával a Kossuth téri gazdasági hivatalban lehet 20.000.- Ft előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Minden hely lefoglalásra került, ezért csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
 • Nyári tábort szervezünk iskoláskorú gyermekeknek (2-8. ossztályig) a zempléni Pálházára július 22-26-ig, hétfőtől péntekig. A tábor részvételi díja személyenként 40.000 Ft.-, amely tartalmazza az utazás, szállás, napi háromszori étkezés és a belépők költségeit. Jelentkezni a gyülekezet lelkészeinél lehet a részvételi díj felének befizetésével.
 • Az adóbevallások időszaka van, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa adója 1-1%-ával a „Kálvin János Református Általános Iskoláért” Alapítványt, illetve a Magyarországi Református Egyházat! Az Alapítvány adószáma: 18145168-1-15, az egyház technikai száma:0066. A támogatáshoz szükséges nyomtatványt a kijáratoknál is megtaláljuk.
 • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon.

Elhunyt:

 • Majoros Pálné Tatár Margit 74 évesen Nyírcsaholy, Árpád utcából. Temetése hétfőn 11 órakor lesz Nyírcsaholyban.
 • Balogh Miklósné Bene Gizella, egykori Mátészalka Jármi köz 2. sz. alatti lakos 90 évesen. Temetése kedden 15 órakor lesz. Isten adjon a gyászoló családtagoknak Szentlelke és a mi szeretetünk által igaz vigasztalást.

Szeretettel köszöntjük és örömmel bemutatjuk be a Magyar Református Szeretetszolgálat március 11-től újra indult közfoglalkoztatási programjában dolgozó gyülekezeti munkatársainkat: Erdélyi Mónika szociális segítőt, Molnár Anikó irodai adminisztrátort, Papp Sándorné hivatalsegédet, Halászné Nisztor Anna Mária és Balogh Róbert épületgondnokokat. Életükre és munkájukra Isten áldását kérjük!