• Hétfőn délután fél 5-kor pedagógus bibliaóra lesz a Kálvin iskolában, amelyre szeretettel hívjuk az intézmény dolgozóit.
 • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
 • Szerdán 9 órától a parókiaudvarra várjuk szeretettel várjuk mindazon férfitestvéreink jelentkezését, akik a templomi bútorok pakolásában, a faanyagvédelem előkészítésében segíteni tudnak.
 • Szerdán 18 órakor a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális központban Csókay András orvos, agysebész tart előadás “Orvos kezel, Krisztus gyógyít” címmel.  Az előadásra mindenkit nagy szeretettel hív a szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. Az előadás ingyenes, az előadás ideje alatt adománygyűjtés lesz a professzor úr afrikai missziójára.
 • A kismamák, anyukák és kisgyermekeik számára tartott Életadó Körünk csütörtökön 10 órakor kezdődik a játszószobában.
 • Péntek délután 14.30-kor kátéórára várjuk a konfirmandusokat. A konfirmációi fogadalomtételre április 14-én, a virágvasárnapi istentiszteleten kerül sor.
 • A templombelső felújítás ideje alatt a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház első emeleti Szalkai László termében tartjuk az istentiszteleteinket a megszokott időben, délelőtt 10 órától. A gyermek-istentisztelet helyszíne a Szalkai László terem melletti számú tanterem. Kérjük a szülőket, hogy oda vigyék majd gyermekeiket. Hálás szívvel köszönjük a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház, valamint Buzogány Béla színművész-igazgató úr befogadó szeretetét!
 • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Jelentkezni névvel, címmel, telefonszámmal és az utasbiztosításhoz szükséges egyéb adatok megadásával a Kossuth téri gazdasági hivatalban lehet 20.000.- Ft előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Minden hely lefoglalásra került, ezért csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
 • Nyári tábort szervezünk iskoláskorú gyermekeknek (2-8. osztályig) a zempléni Pálházára július 22-26-ig, hétfőtől péntekig. A tábor részvételi díja személyenként 40.000 Ft.-, amely tartalmazza az utazás, szállás, napi háromszori étkezés és a belépők költségeit. Jelentkezni a gyülekezet lelkészeinél lehet a részvételi díj felének befizetésével.
 • Az adóbevallások időszaka van, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa adója 1-1%-ával a „Kálvin János Református Általános Iskoláért” Alapítványt, illetve a Magyarországi Református Egyházat! Az Alapítvány adószáma: 18145168-1-15, az egyház technikai száma:0066. A támogatáshoz szükséges nyomtatványt a kijáratoknál is megtaláljuk.
 • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon.

Eltemettük:

 • Majoros Pálné Tatár Margitot 74 évesen Nyírcsaholy, Árpád utcából.
 • Balogh Miklósné Bene Gizella, egykori Mátészalka Jármi köz 2. sz. alatti lakost 90 évesen.
 • Simon Istvánt 61 évesen a Szatmár utcából. Isten adjon a gyászoló családtagoknak Szentlelke és a mi szeretetünk által igaz vigasztalást.

Szeretettel köszöntjük a mai istentiszteleten a Dalos Magyar Hitvallók közösségét. Ez a közösség az elmúlt év őszén született azzal a céllal, hogy összegyűjtse a jó énekhangú, magyar-lelkű keresztyén testvéreket, akik szívesen énekelnek együtt magyar szerzőktől származó református énekeskönyvi énekeket, és olyan magyar népdalokat, amelyek népünk jézusi hitének kristálytiszta bizonyságai. Az alkalmaikat kéthetente hétfőn 18 órától tartják a gyülekezeti teremben. Vezetőjük Becseiné Kató Anikó lelkésznő. Isten áldja meg további szolgálatukat!