• Szüleik és a presbiterek jelenlétében sikeres vizsgát tettek tegnap konfirmandusaink. Isten áldja meg mai fogadalomtételüket!
  • A szerda estével kezdődő húsvéti nagyhét alkalmait a kiadott hirdetések végén olvashatjuk.
  • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
  • A kismamák, anyukák és kisgyermekeik számára tartott Életadó Körünk csütörtökön 10 órakor kezdődik a játszószobában.
  • Mához két hétre, április 28-án kerül sor Illés Nikolett segédlelkészünk vizsga-istentiszteletére. Isten áldja meg felkészülését és szolgálatát!
  • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Jelentkezni névvel, címmel, telefonszámmal és az utasbiztosításhoz szükséges egyéb adatok megadásával a Kossuth téri gazdasági hivatalban lehet 20.000.- Ft előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Minden hely lefoglalásra került, ezért csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
  • Nyári tábort szervezünk iskoláskorú gyermekeknek (2-8. osztályig) a zempléni Pálházára július 22-26-ig, hétfőtől péntekig. A tábor részvételi díja személyenként 40.000 Ft.-, amely tartalmazza az utazás, szállás, napi háromszori étkezés és a belépők költségeit. Jelentkezni a gyülekezet lelkészeinél lehet a részvételi díj felének befizetésével.
  • Az adóbevallások időszaka van, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa adója 1-1%-ával a „Kálvin János Református Általános Iskoláért” Alapítványt, illetve a Magyarországi Református Egyházat! Az Alapítvány adószáma: 18145168-1-15, az egyház technikai száma: 0066. A támogatáshoz szükséges nyomtatványt a kijáratoknál is megtaláljuk.
  • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
  • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.

Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a www.refmateszalka.hu oldalon.

 

ÜNNEPI ISTENTISZTELETEK RENDJE

A MÁTÉSZALKA KOSSUTH TÉRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGBEN 

2019. HÚSVÉTJÁN:

április 17. szerda 18.00 ünnep-előkészítő esti istentisztelet (gyülekezeti terem)

április 18. csütörtök 17.00 ünnep-előkészítő esti istentisztelet (Nyírcsaholy, imaház)

április 18. csütörtök 18.00 nagycsütörtök esti úrvacsorás istentisztelet idősek, betegek részére (gyül. terem)

április 19. péntek 10.00 nagypénteki istentisztelet (gyülekezeti terem)

április 19. péntek 18.00 Nagypénteki Passió a Zenebarátok Kórusa előadásában (Kossuth téri római katolikus templom)

április 21. vasárnap 10.00 húsvét 1. napi úrvacsorás ünnepi istentisztelet a konfirmandusok első úrvacsorájával (színházterem)

április 22. hétfő 9.00 húsvéti úrvacsorás istentisztelet (Nyírcsaholy, imaház)

április 22. hétfő 10.00 húsvét 2. napi, ünnepzáró istentisztelet (színházterem)