• Mai istentiszteletünkön kereszteltük: – Kinyik Vencelt, Kinyik Tamás és Kiss Viktória gyermekét az Alkotmány útról. Keresztszülei: Vitlinger István és Kiss Erika. – Csiki Babita Júliát, és Csiki Mia Bellát, Csiki Antal és Balaton Mária gyermekeit a Bajcsy Zs. E. útról. Babita Júlia keresztszülei: Szegedi János és Balaton Bernadett, Mia Bella keresztszülei: Salgó Balázs és Portisch Brigitta. Isten áldja meg gyülekezetünk új tagjainak és családtagjaiknak az életét, akiket szeretettel hívunk, hogy jöjjenek és kapcsolódjanak be gyülekezetünk élő közösségébe!
 • Az aktív időskor egyeteme új előadássorozat részeként Álhírek és rémhírek – hogyan ismerjük fel őket? – címmel hétfőn 14 órától lesz előadás a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes Galériájában, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes.
 • Hétfőn 18 órától tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók Közösségének pünkösdi szolgálatra készülő kóruspróbáját a gyülekezeti teremben.
 • Kedden 17 órakor lesz a gyülekezeti bibliaóra.
 • Az Agapé Házi Segítségnyújtó Szolgálat április havi szakmai és személyiségfejlesztő szupervíziós értekezletére kedden 13 órától kerül sor a gyülekezeti házban.
 • Csütörtökön 10 órakor Életadó Körünk várja a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és kisgyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában.
 • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Minden hely lefoglalásra került, ezért már csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
 • Református élménytábort rendezünk iskoláskorú gyermekeknek (2-8. osztályig) a zempléni Pálházára július 22-26-ig, hétfőtől péntekig, melynek során meglátogatjuk a környék természeti és kulturális nevezetességeit, a közeli kalandparkot, s a túrák és kirándulások mellett a lelki egészséget is ápoljuk. A tábor részvételi díja személyenként 40.000 Ft.-, amely tartalmazza az utazás, szállás, napi háromszori étkezés és a belépők költségeit. Jelentkezni május 15-ig lehet a gyülekezet lelkészeinél a részvételi díj felének befizetésével.
 • Az adóbevallások időszaka van, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa adója 1-1%-ával a „Kálvin János Református Általános Iskoláért” Alapítványt, illetve a Magyarországi Református Egyházat! Az Alapítvány adószáma: 18145168-1-15, az egyház technikai száma: 0066. A támogatáshoz szükséges nyomtatványt a kijáratoknál is megtaláljuk.
 • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon.

Eltemettük:

 • Orosz Andrást 66 évesen a Szokolay útról. Temetése április 25-én, csütörtökön Nyíregyházán volt.
 • Gulyás Györgyné Varga Irént 77 évesen a Vasvári Pál utcából. Isten adjon a gyászoló családtagoknak Szentlelke és a mi szeretetünk által igaz vigasztalást!

Mai istentiszteletünkön került sor Illés Nikolett segédlelkész vizsga-istentiszteletére. Ebből az alkalomból szeretettel köszöntjük nagytiszteletű Horsai Edét, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem egyetemi lelkészét.