• Csütörtökön délután 17 órától a Városi Sportcsarnokban tartotta a Kálvin János Református Általános Iskola JÓTÉKONYSÁGI ESTJÉT. A rendkívül színvonalas rendezvényen közel 1100 fő vett részt. Köszönjük az iskola vezetőinek, pedagógusainak, dolgozóinak és a szülőknek az áldozatos szervező és előkészítő munkáját, valamint a diákok sok-sok emlékezetes, vidám és lélekemelő szereplését és szolgálatát! Hatalmas református erőt és összefogási szándékot mutattunk meg, amivel iskolánk építésének befejezését szeretnénk támogatni! A jótékonysági est bevételét az iskola korszerűsítésére és egy beteg tanítványunk megsegítésére fordítjuk. Támogatójegyek még vásárolhatók az iskola és a gyülekezet gazdasági irodájában.
 • Mai istentiszteletünkön kereszteltük: – Molnár Dórát, Molnár Tamás és Gutman Mónika gyermekét a Lajos utcából. Keresztszülei: Molnár Pál és Fórizs Viktória. – Nemes Bencét, Nemes Tibor és Tóth Kinga gyermekét a Kossuth utcából. Keresztszülei: Nemes Gábor és Gyureskó Gréta. Isten áldja meg gyülekezetünk legifjabb tagjainak és szeretteiknek az életét! Szeretettel hívjuk őket, hogy kapcsolódjanak be gyülekezetünk élő közösségébe!
 • A Mátészalkai Református Énekkar ma este 6-tól elkezdi ismét próbáit a Kálvin iskolában. Szeretettel várják az énekkar tagjait!
 • Hétfőn délután 17.00-kor nőszövetségi gyűlés lesz a gyülekezeti teremben, amelyre szeretettel várjuk a nőtestvéreket.
 • Hétfőn 18 órától tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók Közösségének pünkösdi szolgálatra készülő kóruspróbáját a gyülekezeti teremben.
 • Kedden 17 órakor lesz a gyülekezeti bibliaóra.
 • Csütörtökön 10 órakor Életadó Körünk várja a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és kisgyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában.
 • Egynapos gyülekezeti autóbuszkirándulást szervezünk május 18-án Debrecenbe, a Magyar Református Egységnap 10. évfordulója alkalmából rendezett Kárpát-medencei református találkozóra. A részvétel díja személyenként 1.500 Ft, -, amely az utazás költségét tartalmazza. Az étkezésről mindenki maga gondoskodik. Az indulás május 18-án, szombat reggel fél 8-kor a régi Profi bevásárlóközpont (fürdő) előtti parkolóból lesz. Hazaérkezés az esti órákban várható. A nap programját a kiadott hirdetésekben olvashatjuk. Jelentkezni május 15-ig lehet a Kossuth téri Gazdasági Hivatalban (+36 44 311-022) a részvételi díj befizetésével. Az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni a jelentkezéseket! Mindenkit szeretettel várunk! Ünnepeljük együtt reformátusságunkat Debrecenben!
 • Egyházmegyei evangélizáció lesz május 26-29-ig (vasárnaptól-szerdáig) Nagygéc, Kömörő, Csaholc és Zsarolyán helyszíneken. Az alkalmak esténként 18 órakor kezdődnek. Igét hirdet Korda Zoltán, a Szatmár-Láncos gyülekezet lelkipásztora Szatmárnémetiből. Az alkalmakra mindenkit szeretettel várnak.
 • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Minden hely lefoglalásra került, ezért már csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
 • Református élménytábort rendezünk iskoláskorú gyermekeknek (2-8. osztályig) a zempléni Pálházára július 22-26-ig, hétfőtől péntekig, melynek során meglátogatjuk a környék természeti és kulturális nevezetességeit, a közeli kalandparkot, s a túrák és kirándulások mellett a lelki egészséget is ápoljuk. A tábor részvételi díja személyenként 40.000 Ft.-, amely tartalmazza az utazás, szállás, napi háromszori étkezés és a belépők költségeit. Jelentkezni május 15-ig lehet a gyülekezet lelkészeinél a részvételi díj felének befizetésével.
 • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.

Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a www.refmateszalka.hu oldalon.