• Május 27-29-ig Sátoraljaújhelyen töltött közösségformáló és lelki felüdülést szolgáló csendesnapokat a Kálvin iskola alsó tagozata 240 gyermek részvételével. A csendesnapokon a pedagógusok áldozatos munkája mellett részt vettek és szolgáltak Becsei Miklós és Nagy György lelkipásztorok is.
 • Május 31-én, pénteken kérték házasságukra Isten áldását a tunyogi református templomban Szentmihályi Zoltán és Kun Mária mátészalkai lakosok. Isten áldja meg házasságukat!
 • Június 1-jén szombaton, a mádi római katolikus templomban ökumenikus istentiszteleten kérték házasságukra Isten áldását Deme László Alex mátészalkai és Egri Zsuzsanna mádi lakosok. Isten áldja meg közös életüket!
 • Mai istentiszteletünkön kereszteltük Nyírcsaholyban: – Alexa Anna Lucát, Alexa István és Szentesi Katalin gyermekét Nyírcsaholyból. Keresztszülei: Dr. Dobkó Valerij és Alexa Hajnalka. Isten áldja meg a nyírcsaholyi gyülekezet legifjabb tagjának és szeretteinek az életét!
 • Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján déli 12 órakor 5 perces harangzúgással emlékezünk a nemzetünket tragikusan érintő, fájdalmas trianoni eseményre. A magyarok Istene adjon népünknek reményteljes jövendőt!
 • Az ünnepi nagyhét miatt a bibliaóra elmarad.
 • Június 5-én, szerdán Agapé Házi Segítségnyújtó Szolgálatunk és a Gazdasági Hivatal munkatársai lelki egészség megőrző, közösségépítő kiránduláson vesznek részt, melynek keretében Nagygécre és Csengerbe látogatnak el. Kérjük és tisztelettel megköszönjük azon gondozottjaink megértését, akik ezen a napon nem részesülhetnek a szokásos ellátásban. A Gazdasági Hivatal ezen a napon 14.00-ig tart ügyeletet.
 • Pünkösdi ünnepváró istentiszteleteinket szerdán, csütörtökön és pénteken 18 órától tartjuk a gyülekezeti teremben. Ünnepi istentiszteleteink rendjét a kiadott hirdetésekben olvashatjuk.
 • Pénteken 18.30 órától tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók Közösségének pünkösdi szolgálatra készülő kóruspróbáját a gyülekezeti teremben.
 • Csütörtökön 10 órakor Életadó Körünk várja a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és kisgyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában.
 • Autóbusz kirándulást szervezünk Erdélybe július 12-15-ig (péntek reggeltől hétfő estig) Kiskoh (medvebarlang) – VajdahunyadVízakna (szállás) – Fogarasi-havasok felvonóval (Balea vízesés és tó) Vízakna (vasárnap 10 órától istentisztelet, utána fürdési lehetőség a sós-tavakban) – Nagyszeben (óvárosi látnivalók) – Nagydisznód (erődtemplom) – Berethalom Medgyes Zsibó útvonalon. A kirándulás részvételi díja egységesen 45.000.- Ft /fő, amely tartalmazza a félpanziós három éjszakai szállás (vacsora, reggeli), valamint a belépők, utasbiztosítás és az utazás költségeit. Minden hely lefoglalásra került, ezért már csak várakozólistára tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Egyéb információ: +36(44)311-022 és +36 30 337 9723
 • A templomfelújítás támogatására téglajegyek vásárolhatók kisebb-nagyobb címletekben a gyülekezet gazdasági hivatalában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon.

ÜNNEPI ISTENTISZTELETEK RENDJE

A MÁTÉSZALKA KOSSUTH TÉRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGBEN
2019 PÜNKÖSDJÉN:

június 5. szerda 18.00 ünnep-előkészítő istentisztelet (gyülekezeti terem)

június 6. csütörtök 18.00 ünnep-előkészítő istentisztelet úrvacsorával idősek, betegek és az ünnepre elutazók részére (gyülekezeti terem)

június 7. péntek 18.00 ünnep-előkészítő istentisztelet (gyülekezeti terem)

június 7. péntek 17.00 ünnep-előkészítő istentisztelet (Nyírcsaholy, imaház)

június 9. vasárnap 10.00 pünkösd 1. napi úrvacsorás ünnepi istentisztelet a Dalos Magyar Hitvallók szolgálatával (Szalkai László Terem)

június 10. hétfő 9.00 pünkösdi úrvacsorás istentisztelet (Nyírcsaholy, imaház)

június 10. hétfő 10.00 pünkösd 2. napi ünnepzáró istentisztelet (gyülekezeti terem)