• Mai istentiszteletünkön kereszteltük: – Szarka Luca Sárát, Szarka Barnabás és Tóth Katinka gyermekét a Dobó István utcából. Keresztszülei: Tóth Gábor, Birta Zsuzsanna, Szarka Elemér és Varga Krisztina. – Varga Dominik Zsombort, Varga Miklós és Átyim Emese gyermekét a Bajcsy Zsilinszky Endre utcából. Keresztszülei: Átyim László és dr. Földvári Eszter. – Rácz Krisztián Mátét, Rácz Krisztián és Antal Judit gyermekét a Szamos utcából. Keresztszülei: Rácz Gusztáv és Rácz Éva. – Osztolykán Kiara Lilient, Osztolykán Zsigmond és Vánczku Ilona gyermekét a Nagykárolyi közből. Keresztszülei: Osztolykán Szabolcs és Kecskés Nikolett. Isten áldja meg gyülekezetünk legifjabb tagjainak és szeretteiknek az életét!
 • Hétfőn 18 órakor tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók éneklő alkalmát a gyülekezeti teremben.
 • Kedden 13 órától a gyülekezeti teremben lesz az Agapé Házi Segítségnyújtó Szolgálat munkatársainak október havi, keresztyén életgyakorlatot segítő munkatársi értekezlete.
 • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
 • Szerdán 10-kor várja Életadó körünk a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és gyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában.
 • Mátészalka Város Önkormányzata mindenkit szeretettel vár 2019. október 23-án (szerdán) az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójának megünneplésére. Program: – 16:45 órától Balázs Ferenc mátészalkai mártír szobrának gyertyás koszorúzása
  Helyszín: Kölcsey park. – 17:00 órától Városi Díszünnepség
  Helyszín: ’56-os kapu (Színház Kölcsey utca felőli bejárata)
 • Felnőtt konfirmációi képzés indult ismét gyülekezetünk közösségében. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik református hitünkről mélyebb ismereteket kívánnak szerezni, és a felkészülés végén szeretnének hitvallást tenni, hogy gyülekezetünk úrvacsorázó közösségében is részt vehessenek. A felkészülő alkalmak, amelyekre még be lehet kapcsolódni, szerdánként 18 órakor kezdődnek a Kossuth téri gyülekezeti teremben (Kossuth tér 1. sz.).
 • Pénteken 15 órakor tartjuk a nyolcadikosok számára a konfirmációi felkészítést.
 • ”TEST A LELKE MINDENNEK” címmel női csendesnap lesz szombaton 9 órától a Kertvárosi gyülekezet Kincses Házában, amelyre szeretettel várják a nőtestvéreket. Reggeli áhítatot tart Didi Xénia lelkésznő, felvezető gondolatokat mond Szalayné Gacsályi Dóra lelkésznő és előadást tart Tóth-Mihala Veronika lelkésznő. A konferencia ebéddel zárul.
 • Az idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Reformáció Emléknapja Mátészalkán. Az ünnepség október 30-án, szerdán 16 órakor Kálvin János szobránál kezdődik és 17 órától a színházteremben folytatódik. Vendégünk lesz főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök és nagytiszteletű Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos és korábbi erőforrás miniszter.
 • Kulturális programokkal, falusi disznótorral, Szatmárnémetiben adventi vásárral és sok vidámsággal egybekötött adventi gyülekezeti hétvégét szervezünk a Máramaros megyei Koltóra december 13-15-ig, péntek reggeltől vasárnap estig. A részvételi díj személyenként 27.000 Ft., amely tartalmazza a péntek esti vacsora, a szombati egész napos disznótor és háromszori étkezés, a vasárnapi reggeli, a szállás és az utazás költségeit. Indulás péntek reggel 8-kor a régi Profi parkolójából, várható hazaérkezés vasárnap este 8 órakor. Jelentkezni a Kossuth téri gyülekezet gazdasági hivatalában lehet a személyes adatok megadásával és 15.000 Ft. előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Érdeklődni a +36 30 337-9723-as számon, vagy a +36 44 311-022-es hivatali telefonszámon lehetséges. Az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni a jelentkezéseket.
 • A felnőtt istentisztelettel egy időben, 10 órától gyermek-istentiszteletet tartunk az általános iskolások számára a gyülekezeti teremben, az óvodásoknak pedig a gyermekmegőrző foglalkozást biztosítunk a játszószobában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • A Magyar Református Szeretetszolgálat körleveleit, új programjait a kiadott hirdetésekben olvashatjuk.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon
 • Mivel néhány hirdetés csak „lapzárta” (péntek dél) után érkezik, ezért a kiadott hirdetésekből kimaradhat, de a szószékről elhangzik és a gyülekezet honlapján (refmateszalka.hu) és Facebook oldalán is teljes terjedelemben olvasható.

Eltemettük:

 • Fodor Károly Ópályi (Széchenyi u. 76.), korábban Mátészalka, Dózsa György u. 118. sz. alatti lakost 61 éves korában.
 • Végső búcsút vettünk Szabó Péter Pál testvérünktől, aki 63 évesen hunyt el a Móricz Zs. utcából.

Elhunyt:

 • Badar Gáspárné Kalydi Ilona 78 évesen a Munkácsy utcából. Temetése október 26-án, szombaton 11 órakor lesz.

Isten adjon vigaszt Szentlelke és a mi szeretetünk által a gyászoló családoknak!