• Tegnap kérték házasságukra Isten áldását templomunkban: Papp Sándor és László Ilona Mária mátészalkai lakosok. Isten áldja meg közös életüket!
 • Mai istentiszteletünkön kereszteltük: – Zsigó Balázst, Zsigó Péter és Sinkó Erika gyermekét a Hősök teréről. Keresztszülei: Kondor Zsolt és Zsigó Mariann. Isten áldja meg gyülekezetünk legifjabb tagjának és szeretteinek az életét!
 • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
 • Felnőtt konfirmációi képzés indult ismét gyülekezetünk közösségében. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik református hitünkről mélyebb ismereteket kívánnak szerezni, és a felkészülés végén szeretnének hitvallást tenni, hogy gyülekezetünk úrvacsorázó közösségében is részt vehessenek. A felkészülő alkalmak, amelyekre még be lehet kapcsolódni, keddenként 18 órakor kezdődnek a Kossuth téri gyülekezeti teremben (Kossuth tér 1. sz.).
 • Szerdán 10-kor várja Életadó körünk a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és gyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában. Az őszi szünetben örömmel látjuk a már kirepült tagjainkat is – a munkába visszaállt anyukákat (apukákat) óvodás-iskolás csemetéikkel!
 • Az idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Reformáció Emléknapja Mátészalkán. Az ünnepség október 30-án, szerdán 16 órakor Kálvin János szobránál kezdődik és 17 órától a színházteremben folytatódik. Vendégünk lesz főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök és nagytiszteletű Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos és korábbi erőforrás miniszter. Ezen az alkalmon szeretnénk köszönetet mondani Balog Zoltánnak a templomfelújításhoz nyújtott támogatásért is.
 • A pénteki kátéóra az őszi szünetre való tekintettel elmarad.
 • Mához egy hétre, november 3-án az őszi hálaadás, és elhunyt szeretteinkre emlékezés jegyében megterítjük az úrasztalát, és úrvacsorai közösségben leszünk együtt. A korábbi presbiteri határozat szerint a nyáron bevezetésre került a kiskelyhes úrvacsorázás. Ez azt jelenti, hogy a fél 9-től kezdődő istentiszteleten a korábbi módon (nagy kelyhes) lesz lehetőségünk élni a szent jegyekkel, és 10 órától a fő istentiszteleten az új gyakorlat szerint veszünk úrvacsorát.
 • Az ünnepre előkészítő alkalmainkat csütörtökön és pénteken 18 órától tartjuk a templomban, amelyekre mindenkit nagy szeretettel várunk.
 • Akik idős, vagy beteg családtagjaik részére házi úrvacsorát szeretnének kérni, kérjük, hogy legkésőbb kedd (okt. 29.) délig jelezzék a gazdasági hivatalban névvel, címmel és telefonszámmal.
 • A csütörtök esti (október 31-i) reformációi istentisztelet végén megkoszorúzzuk Károli Gáspár szobrát a templomkertben.
 • A felnőtt istentisztelettel egy időben, 10 órától gyermek-istentiszteletet tartunk az általános iskolások számára a gyülekezeti teremben, az óvodásoknak pedig a gyermekmegőrző foglalkozást biztosítunk a játszószobában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Kulturális programokkal, falusi disznótorral, Szatmárnémetiben adventi vásárral és sok vidámsággal egybekötött adventi gyülekezeti hétvégét szervezünk a Máramaros megyei Koltóra december 13-15-ig, péntek reggeltől vasárnap estig. A részvételi díj személyenként 27.000 Ft., amely tartalmazza a péntek esti vacsora, a szombati egész napos disznótor és háromszori étkezés, a vasárnapi reggeli, a szállás és az utazás költségeit. Indulás péntek reggel 8-kor a régi Profi parkolójából, várható hazaérkezés vasárnap este 8 órakor. Jelentkezni a Kossuth téri gyülekezet gazdasági hivatalában lehet a személyes adatok megadásával és 15.000 Ft. előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Érdeklődni a +36 30 337-9723-as számon, vagy a +36 44 311-022-es hivatali telefonszámon lehetséges. Az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni a jelentkezéseket.
 • A Magyar Református Szeretetszolgálat körleveleit, új programjait a kiadott hirdetésekben olvashatjuk.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon
 • Mivel néhány hirdetés csak „lapzárta” (péntek dél) után érkezik, ezért a kiadott hirdetésekből kimaradhat, de a szószékről elhangzik és a gyülekezet honlapján (refmateszalka.hu) és Facebook oldalán is teljes terjedelemben olvasható.
 • Közeledik az év vége. Kérjük, hogy aki még nem rendezte az idei egyházfenntartói járulékát, az elkövetkező hetekben pótolja. A napokban körlevelet is küldünk azoknak, akiknek nyilvántartásunk szerint elmaradása van. Adminisztrációs tévedésből is érkezhet levél, ezúton is kérjük a címzetteket, hogy ebben az esetben tekintsék tárgytalannak. A körlevélből a kiadott hirdetésekbe is tettünk, mert fontos információkat tartalmaz gyülekezetünk életéről. Kérjük a presbitereket, hogy segítsenek a címzett borítékok kézbesítésében. Balogh Ferenc gondnok úrnál a cinteremben találjuk az utcajegyzéket és a kézbesítendő leveleket.

Eltemettük:

 • Badar Gáspárné Kajdi Ilonát 78 évesen a Munkácsy utcából.

Isten adjon vigaszt Szentlelke és a mi szeretetünk által a gyászoló családnak!