• Az idén 31. alkalommal került megrendezésre a Reformáció Emléknapja Mátészalkán. Az ünnepség október 30-án, szerdán 16 órakor Kálvin János szobránál kezdődött és 17 órától a színházteremben folytatódott. Vendégünk volt főtiszteletű Fekete Károly püspök és nagytiszteletű Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos és korábbi erőforrás miniszter, akinek ezen az alkalmon mondtunk köszönetet a templomfelújításhoz nyújtott támogatásért is. Balog Zoltán az ünnepség végén megtekintette templomunkat, arról nagy elismeréssel nyilatkozott és szeretetteljes köszöntését, áldáskívánását küldi a gyülekezetnek.
 • A Debreceni Református Hittudományi Egyetemről november 4-től-10-ig gyülekezeti gyakorlatra érkezik hozzánk Lévai Erzsébet másodéves egyetemi hallgató. Szeretettel várjuk érkezését!
 • Hétfőn 18 órakor tartjuk a Dalos Magyar Hitvallók éneklő alkalmát a gyülekezeti teremben.
 • Kedden 17 órakor kezdődik a gyülekezeti bibliaóra.
 • Felnőtt konfirmációi képzés indult ismét gyülekezetünk közösségében. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik református hitünkről mélyebb ismereteket kívánnak szerezni, és a felkészülés végén szeretnének hitvallást tenni, hogy gyülekezetünk úrvacsorázó közösségében is részt vehessenek. A felkészülő alkalmak, amelyekre még be lehet kapcsolódni, keddenként 18 órakor kezdődnek a Kossuth téri gyülekezeti teremben (Kossuth tér 1. sz.). A legközelebbi alkalom november 12-én, kedden 18 órától lesz.
 • Szerdán 10-kor várja Életadó körünk a keresztyén családi életre törekvő kismamákat, anyukákat és gyermekeiket a parókiaudvar játszóterén, kedvezőtlen időjárás esetén a játszószobában. Az őszi szünetben örömmel látjuk a már kirepült tagjainkat is – a munkába visszaállt anyukákat (apukákat) óvodás-iskolás csemetéikkel!
 • Pénteken 15 órára kátéórára várjuk a konfirmandusokat.  
 • Szombaton 9 órától a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház színháztermében Ifjúsági Találkozóra kerül sor, amelynek részleteit a kiadott hirdetésekben olvashatjuk. Minden református fiatalt szeretettel várnak.
 • A felnőtt istentisztelettel egy időben, 10 órától gyermek-istentiszteletet tartunk az általános iskolások számára a gyülekezeti teremben, az óvodásoknak pedig a gyermekmegőrző foglalkozást biztosítunk a játszószobában.
 • Gyülekezetünk tagjai számára egyéni-, pár- és család-lelkigondozás folyamatosan igénybe vehető előzetes telefonos egyeztetéssel.
 • Kulturális programokkal, falusi disznótorral, Szatmárnémetiben adventi vásárral és sok vidámsággal egybekötött adventi gyülekezeti hétvégét szervezünk a Máramaros megyei Koltóra december 13-15-ig, péntek reggeltől vasárnap estig. A részvételi díj személyenként 27.000 Ft., amely tartalmazza a péntek esti vacsora, a szombati egész napos disznótor és háromszori étkezés, a vasárnapi reggeli, a szállás és az utazás költségeit. Indulás péntek reggel 8-kor a régi Profi parkolójából, várható hazaérkezés vasárnap este 8 órakor. Jelentkezni a Kossuth téri gyülekezet gazdasági hivatalában lehet a személyes adatok megadásával és 15.000 Ft. előleg befizetésével munkanapokon 8-16 óráig. Érdeklődni a +36 30 337-9723-as számon, vagy a +36 44 311-022-es hivatali telefonszámon lehetséges. Az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni a jelentkezéseket.
 • A Magyar Református Szeretetszolgálat körlevelét, tartósélelmiszer gyűjtő programját a kiadott hirdetésekben olvashatjuk.
 • Honlapunkon megtalálhatók az elhangzott vasárnapi prédikációk, templomi hirdetések, valamint a gyülekezeti eseményekről szóló beszámolók a refmateszalka.hu oldalon
 • Mivel néhány hirdetés csak „lapzárta” (péntek dél) után érkezik, ezért a kiadott hirdetésekből kimaradhat, de a szószékről elhangzik és a gyülekezet honlapján (refmateszalka.hu) és Facebook oldalán is teljes terjedelemben olvasható.
 • Közeledik az év vége. Kérjük, hogy aki még nem rendezte az idei egyházfenntartói járulékát, az elkövetkező hetekben pótolja. A napokban körlevelet is küldünk azoknak, akiknek nyilvántartásunk szerint elmaradása van. Adminisztrációs tévedésből is érkezhet levél, ezúton is kérjük a címzetteket, hogy ebben az esetben tekintsék tárgytalannak. A körlevélből a kiadott hirdetésekbe is tettünk, mert fontos információkat tartalmaz gyülekezetünk életéről. Kérjük a presbitereket, hogy segítsenek a címzett borítékok kézbesítésében. Balogh Ferenc gondnok úrnál a cinteremben találjuk az utcajegyzéket és a kézbesítendő leveleket.

Emlékharang fog szólni:

 • november 21-én, csütörtökön néhai Bojti István férfitestvérünk, gyülekezetünk egykori presbitere halálának 20. évfordulóján. Özv. Bojti Istvánné Molnár Anna asszonytestvérünktől, aki 79 évesen ment el a minden élők útján, ez év október 4-én vettünk végső búcsút. Elveszített szeretteikre fájó szívvel emlékeznek fiaik, menyeik, 6 unokájuk a családjával, és a 2 dédunoka. Elhunyt testvéreink családtagjait szeretettel köszöntjük gyülekezetünk közösségében!

Isten adjon vigaszt Szentlelke és a mi szeretetünk által az emlékező családoknak!

A reformáció, az őszi hálaadás, és elhunyt szeretteinkre való emlékezés jegyében megterítettük az úrasztalát, és úrvacsorai közösségben leszünk együtt. A Jézussal és Általa egymással való közösségre, szent vendégségre szeretettel hívjuk gyülekezetünk minden tagját.